Як вибрати духову шафу

У магазинах побутової техніки представлений широкий вибір духових шаф, але щоб вибрати максимально повно підходить саме вам, потрібно знати деякі тонкощі:

  • газовий або електричний;
  • габарити;
  • функції, які потрібні господарці;
  • тип очищення;
  • дизайн виконання.

Важливим буде питання який шафа – газовий або електричний. У газових шафах менше функцій, ніж в електричному, в ньому набагато складніше точно виставити температуру приготування страви, під час випікання температура всередині шафи може змінюватися. Однак у газової духовки є головний вагомий аргумент – вона економить істотно бюджету під час експлуатації.

Електричні духовки споживають чимало електроенергії і тому витрати на експлуатації великі, особливо якщо ви плануєте часто користуватися нею. Величезним плюсом електричних духових шаф є величезна різноманітність функцій і авторежимов, завдяки яким можна приготувати практично будь-яку страву, детальніше читайте блог Flexi.

Як вибрати духову шафу

Тип очищення

Духова шафа по стилі і дизайну повинен відповідати дизайну всій кухні, а також поєднуватися з варильною панеллю. Кращим рішенням буде придбати панель і духова шафа однієї торгової марки і з однієї колекції. Існує три види очищення:

  • піроліз;
  • гідроліз;
  • католиз.

При піролізі всі забруднення просто спалюються всередині самої духовки. Всередині камери в цьому режимі підвищується температура до 400 -500 градусів і весь жир і бруд перетворюється на попіл і золу. Після цього духовку досить просто протерти ганчіркою.

Каталітична очистка – на внутрішні стінки нанесена спеціальна емаль, що містить каталізатор, що прискорює розпад жиру на вуглеводи і звичайну воду. Реакція розпаду проходить при температурі приготування. Недоліками цієї технології є те, що ефективність з часом падає, каталізатором покриті не всі поверхні духовки.

Гідролізна очищення протікає при низьких температурах. На нижній полиці духовки ставиться ємність з водою. Далі духовка розігрівається, всередині неї утворюється пар, який і очищає стінки від бруду. Однак після такої «самоочищення» для господині залишиться чимало роботи.

Як вибрати духову шафу

Інші функції

В сучасні духові шафи вбудовують також і функції пароварки. Для цього передбачена ємність, куди попередньо заливається вода. Потім в меню вибирається необхідна програма. Дуже багато моделей, які можуть по функціоналу замінити і мікрохвильову піч – вони також можуть швидко підігрівати їжу.

Також варто звернути увагу перед покупкою наявність телескопічних направляючих. Вони дуже спростять виймання деко з духовки.

Не варто боятися, що під час приготування можна отримати опіки, особливо дітям. Всі сучасні духові шафи мають 3 і більше шарів скла, які не дадуть обпектися. Не потрібно переживати, що духову шафу в гарячому стані може пошкодити меблі. Або зовсім призвести до пожежі. Весь корпус дуже добре теплоізольований, таких ситуацій відбутися не може.

Таким чином, сучасний духова шафа може замінити не один кухонний прилад і стати стильним доповненням образу кухні.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *