Сонце випромінює частоти 6G

У 2018 Китай заявив про розробку 6G комунікацій, хоча суспільство не пізнало повною мірою передачу інформації навіть в 5G діапазоні.

Суперечки на рахунок випромінювання, які несуть в собі мережі 5G не вщухають досі. Починаючи від міфів про шкоду частоти в 60 ГГц (яку, до речі, збираються застосовувати тільки для технічних потреб, а не громадянських) і закінчуючи різними конспірологічними теоріями, більше про ці дослідження дивиться на сайті https://vistiradio.com.ua/.

Сонце випромінює частоти 6g

Тим часом, не тільки в Китаї, але і в деяких інших країнах вже щосили ведеться удосконалення даної технології, яка до 30-м рокам повинна втілитися вже в 6G, з воістину гігантськими швидкостями передачі даних, наприклад фільм у відмінній якості буде завантажуватися менш ніж за 1 секунду. Така швидкість багато в чому обумовлена збільшенням частоти випромінювання, чим вона вище, тим менше довжина хвилі, тим більше таких хвиль можна вмістити в заданий проміжок часу.

Частота випромінювання мереж 6G планується в діапазоні від 100 ГГц до 1000ГГЦ, що наближає його до терагерцевому випромінювання. Такі хвилі частково випромінює і наше сонце, правда в дуже малому обсязі, порівняно з іншим спектром. В принципі, сонце випромінює і частоти 5G, але його інтенсивність настільки слабка, що цим можна знехтувати. Тому, коли говорять про шкоду будь-якого випромінювання, в першу чергу необхідно мати уявлення про його інтенсивності, адже від того ж сонця і космічних променів ми облучаемся практично у всіх діапазонах, починаючи від радіохвиль і закінчуючи гамма-променями, проте нам це ні скільки не заважає. Що стосується вищезгаданих мереж передачі даних, інтенсивність хвиль також вкрай мала, оскільки в них дотримується принцип необхідності та достатності. Антени здатні вловлювати хвилі навіть самої малої інтенсивності, і цього вже достатньо для успішної передачі даних.

Сонце випромінює частоти 6g

Так чи інакше, з часом, ця технологія з’явиться в кожному будинку, радуючи нас майже миттєвими швидкостями. Можливо, в середині поточного століття ми також будемо усім світом обговорювати і шкоду мереж 10G, які будуть працювати вже в рентгенівському або гамма діапазоні, це лише питання часу.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *