Призрачно все в этом мире бушующем, есть только миг за него и держись
Есть только миг между прошлым и будущим, именно он называется жизнь!

.............................................................................................................................. Л. Дербенев
 


НАША ПЕСНЯ


ФОТОСЕСИИ
 
 
КЛИПЫ 
 
 
ФОТОАЛЬБОМЫ 
 
 
КНИГИ 


МИР УВЛЕЧЕНИЙ


 
поиск по сайту
МЕНЮ
Заглавная
БИБЛИОТЕКА
ИССЛЕДОВАНИЯ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ФОТОАЛЬБОМЫ
ВИДЕО
ЭТО ПОЛЕЗНО ЗНАТЬ
КУЛИНАРИЯ
РУКОДЕЛИЕ
Любознательным
НА ДОСУГЕ
ФАЙЛЫ
Пишите
Виртуальный секретарь "Мои научные новости"
Библиотечный информационно-образовательный Портал
Мой дом

"Бібліофан" Дискусійний клуб

"Бібліотекарі усіх країн - об'єднуйтесь!
Посетителей
На сайте 273 гостей
Лікувальні властивості їжі

      Одна з основних причин хвороб сучасності – незбалансоване харчування. Зайве захоплюється молодь продуктами з мінімальною кількістю корисних речовин – джанкфуд, що в перекладі з англійської означає “сміттєва їжа”.
      До неї належать гамбургери, чіпці, кукурудзяні пластівці, шоколадні батончики, солоні крекери, закуски під пиво, бульйонні кубики. У них перенасиченість цукру і солі, багато консервантів й інших речовин, що провокують розвиток хвороб травних органів та серцеві захворювання.
      Дуже шкідливі продукти з вмістом сої, яка має підвищену кількість рослинних естрогенів, особливо для дітей: у дівчаток викликав пухлини молочних залоз. Передчасне статеве дозрівання і як наслідок — скорочення життя. У хлопчиків можуть розпочатися проблеми з простатою та виникнути порушення сексуальної орієнтації.

Коли їсти? Ідеально — перекушувати кожні дві години, бажано в один і той самий час щодня, щоб організм автоматично продукував необхідні для травлення компонент саме на певний звичний час
      Особливу увагу слід приділити першому сніданку. Чому ми просто зобов'язані по снідати першого разу влітку до сьомої години, взимку — до восьмої ранку? Уявіть світанок. Згадайте, як водночас прокидається все у природі: зринає пташине багатоголосся, оживає рослинний світ, ваша кішка чи собака, дочекавшись вашого пробудження, нетерпляче біжать на кухню. Починається новий день, нове життя.

ПОЧИНАЄТЬСЯ НОВИЙ ДЕНЬ...
      Корисно розпочинати його з еліксиру здоров'я — 0,5 л відвару овочів (картоплі, моркви, петрушки, кропу).
      Не забувайте, що їжа, спожита без апетиту, менш корисна. Бо апетит — це і звичка, й інстинкт, і ним не можна нехтувати, як і своїм внутрішнім біологічним годинником. Наприклад, якщо о 8-й ранку ви вип'єте алкоголь, то печінка зазнає нищівного удару. Найбільше задоволення від їжі людина одержує о 15 год., бо цієї пори органи чуттів загострені вкрай, особливо нюхові та смакові.

МАКАРОНИ
      Якщо ви перебуваєте в постійній емоцій ній напрузі і вам важко заснути, їжте макарони. Виявляється, в них міститься особлива амінокислота —триптофан, який має антидепресанти! властивості, нормалізує сон, заспокоює і знімає напругу.

Каша: гречана, пшоняна, перлова, рисова, ячна…
      Гречана каша – страва по-справжньому унікальна. Окрім білків, жирів і вуглеводів, у ній містяться вітаміни: В1, В2, РР, і мікроелементі – кальцій, фосфор, йод, залізо, магній. Саме тому гречку рекомендують вживати у разі діабету, атеросклерозу, розладів нервової системи, гупертонії, анемії, хвороби печінки, нирок.
     
Вівсяна крупа
      Вівсянка незамінна при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. У ній є вітаміни В, РР, С та біотин. Біотин (вітамін Н) робить шкіру чистою і покращує самопочуття. А ще у вівсянці чимало клітковини, що дозволяє засвоювати жир та сприяє нормалізації моторної функції кишківника. Слиз, який утворюється під час приготування каші, обгортає слизову кишківника та шлунка і допомагає вимивати мікроби й токсини. Але вівсянка не корисна хворим, в організмі яких погано засвоюється кальцій.
      Миска вівсяної каші на сніданок порятує вас від інфаркту, вважають американські вчені. Вони довели, що клітковина, що міститься саме в цій каші, — найкращий засіб профілактики серцево-судинних захворювань.
.      Людям, які страждають на виразкову хворобу, коліт, панкреатит та інші захворювання шлунково-кишкового тракту, слід частіше вживати вівсянку, перловку і рис, в яких багато білково-крохмалистого слизу, Потрапляючи до шлунка, слиз обволікає його стінки, нейтралізуючи підвищену кислотність шлункового соку.
     
     Розсипчасті каші — перлова і ячна — корисні при закрепах Клітковина, що в них міститься, стимулює перистальтику кишківника.
    
      На особливу увагу заслуговує рисова каша; до її складу входить 8 найважливіших амінокислот, які беруть участь у створенні нових клітин організму. Крім того, рисові зерна на 8% складаються з білків. що не викликають алергії навіть у людей, які страждають на цю недугу,
    
      У кукурудзяній крупі є каротин, який запобігає розвитку онкозахворювань. Крім тої о, вона містить рідкісні вітаміни — О, К і Е. Ось чому мамалиґу рекомендують їсти при захворюваннях печінки, затримці рідини в організмі, нефриті й подагрі.    

См. также Лечебное питание  Овощи и фрукты в питании пожилых людей, Диетическое питание

<Предыдущая   След.>

MiGG&Co. 
http://добавить-сайт.in.ua  http://посещаемость-сайта.com.ua  http://работа-для-девушек.kiev.ua