Матеріали для ремонту у ванній кімнаті

Сьогодні знайти матеріали для ремонту не становить особливої проблеми. Але для ванної кімнати потрібні особливі, вологостійкі, довговічні, які легко миються і добре переносять перепади температур. Розглянемо деякі варіанти обробки, які нам пропонує сучасний блог barra.com.ua.

Шпалери

При виборі шпалер в першу чергу треба звернути увагу на вологостійкість (три хвилі або намальована щітка). Акрилові та вінілові шпалери більш стійкі до вологи. І все ж їх можна клеїти в зоні душу, ванни, умивальника: в стики все одно потрапить вода. Відмінний варіант, це рідкі шпалери або склошпалери. Пріоритет – у величезному виборі візерунків і кольорів, імітації цегли, мармуру, плитки, каменю.

Матеріали для ремонту у ванній кімнаті

Керамічна плитка

Недоліком матеріалу є висока ціна і погана тепловіддача. Переваги – легкість в прибиранні, широкий вибір різних фактур і довгий термін служби. Тріснуту або випала плитку можна легко замінити. Також це водостійкий і екологічно чистий матеріал.

Пластикові панелі (ПВХ)

Великий вибір, від однотонного до імітації цегли, плитки, дерева, каменю. Пластик добре переносить температурні перепади, водостійкий. За допомогою такої конструкції можна легко приховати всі нерівності на стінах і стелі. До недоліків можна віднести зменшення площі приміщення, горючість і механічну неміцність.

Натуральний і штучний камінь

Мармур, сланець, граніт і булижник відносяться до натуральних матеріалів.

Структура каменів допомагає регулювати мікроклімат у ванній. Переваги – водонепроникність, стійкість до пожежі, довговічність, екологічність. Недоліки – висока ціна і ретельний догляд

Обробка штучним каменем в рази дешевше і практично не має недоліків: висока стійкість до грибків і цвілі, легкість у догляді і монтажі, екологічна чистота і довговічність. Великий вибір різноманітних фактур і забарвлень.

Матеріали для ремонту у ванній кімнаті

Декоративна штукатурка

Є думка, що ця обробка не підходить для ванної, але це не так. Гіпсова, сануючих, венеціанська та фасадна штукатурка – непромокаюча, відмінно наноситься на будь-яку поверхню, стійка до появи плісняви. Єдиним недоліком є попередні роботи. Треба добре вирівняти поверхню перед нанесенням матеріалу. Штукатурка ще хороша тим, що її можна фарбувати в будь-який колір і створювати різні контрасти.

Фарба

Хлоркаучукова, і латексна акрилова водоемульсійна фарба – ідеальний варіант для кімнати з рівним покриттям. Цей матеріал не вимагає особливого догляду, стійкий до температурних перепадів, не боїться води і має великий діапазон кольорів. Фарбування зберігає всю площу приміщення.

Гіпсокартон

Для ванної підійде тільки вологостійкий матеріал, він спеціально виготовляється в зеленому кольорі. До плюсів можна віднести невисоку ціну, тепло – та звукоізоляцію. Також під ним можна приховати всі нерівності, задекорувати труби і вентиляцію. Мінусом є те, що конструкція забирає об’ємність кімнати. Потрібні додаткові роботи: фарбування, шпаклівка, наклейка шпалер.

При купівлі будматеріалів не потрібно забувати про основні вимоги. І ще треба звернути увагу на гігієнічність і естетичність. Від цього залежить якість і довговічність ремонту.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *