Призрачно все в этом мире бушующем, есть только миг за него и держись
Есть только миг между прошлым и будущим, именно он называется жизнь!

.............................................................................................................................. Л. Дербенев
 


НАША ПЕСНЯ


ФОТОСЕСИИ
 
 
КЛИПЫ 
 
 
ФОТОАЛЬБОМЫ 
 
 
КНИГИ 


МИР УВЛЕЧЕНИЙ


 
поиск по сайту
МЕНЮ
Заглавная
БИБЛИОТЕКА
ИССЛЕДОВАНИЯ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ФОТОАЛЬБОМЫ
ВИДЕО
ЭТО ПОЛЕЗНО ЗНАТЬ
КУЛИНАРИЯ
РУКОДЕЛИЕ
Любознательным
НА ДОСУГЕ
ФАЙЛЫ
Пишите
Виртуальный секретарь "Мои научные новости"
Библиотечный информационно-образовательный Портал
Мой дом

"Бібліофан" Дискусійний клуб

"Бібліотекарі усіх країн - об'єднуйтесь!
Посетителей
На сайте 303 гостей

Заглавная arrow ЭТО ПОЛЕЗНО ЗНАТЬ arrow Сам себе лекарь arrow Сам себе лекарь arrow Березовий сік – дарунок здоров'ю

Березовий сік – дарунок здоров'ю

      Початок і середина весни – це надзвичайно відповідальний період для здоров'я людини, який завжди несе застудні недуги: виникнення сезонних катарів верхніх дихальних шляхів, бронхів, легенів. У цей період унікальний лікарський засіб – березовий сік.
      Як ми його переважно використовуємо? Збираємо, потім додаємо до нього ячмінь, сухофрукти, і коли він перешумував, чи, як кажуть, перебродив — уживаємо. По суті, п'ємо продукт, який ніякого лікувального значення не має.  
      Березовий сік треба консервувати, тобто кип'ятити або пастеризувати, герметично закупорювати і зберігати. А на його основі можна лікувати печінку, підшлункову, залозу, зміцнювати імунітет.

      Дуже добре, якщо є можливість щодня пити хоча б 3 склянки свіжого березового соку. Це очищає кров, що дуже корисно при шкірних хворобах (лишаях, висипах на тілі, фурункульозі, а також ангіні, анемії, бронхіті, туберкульозі легенів, ревматизмі, артритах).
     
      Із березового соку можна приготувати смачні напої, наприклад квас. На 10 л свіжого соку додати 150-200 г сухарів із чорного хліба, жменю родзинок. За 2-3 дні, коли сік перебродить, всипати трішки дубової кори. Напій розлити в слоїки, щільно закрити і тримати в холодному погребі.
     
       Можна приготувати березове шампанське: на 1,5-літрову пластмасову пляшку соку — 8- 10 родзинок, гілочка смородини і 1 ч. ложка цукру. Перед тим як споживати, напій витримують три тижні.

      Лікувальна настоянка, узвар на основі березового соку. Узяти по 1 ст. ложці плодів глоду колючого, шипшини коричної, насіння вівса посівного, трохи трави материнки звичайної. Усе це заливаємо 200-400 мл березового соку, доводимо до кипіння, настоюємо 3-4 год. і вживаємо навесні як високо-вітамінний продукт.
       Можна сюди додати ще й 1 ст. ложку сушених яблук, груш, малини, смородини. Також до цієї вже готової настоянки додати і 1-1,5 ст. ложки зацукрованих чи законсервованих у співвідношенні 1:2 ягід малини, полуниць, суниць, смородини.
      До речі, цей узвар, чи відвар, чи високо вітамінний напій на основі березового соку наші далекі пращури використовували як один із варіантів живої води. І якщо ми проаналізуємо біологічну чи фармакологічну його активність, то це дійсно жива вода, яка лікує будь-які захворювання
      А жінкам, дівчатам корисно використовувати цей узвар і як косметичний засіб. Беруть чотири шари марлі, змочують у цьому ще гарячому настояному відварі прикладають до обличчя і до шиї на 40-50 хв. Таким чином дуже добре відбілюється шкіра обличчя. Особливо узвар корисний тим, у кого після пологів з’явилися різні плями і пігментації шкіри.

См. также Лечебные напитки
 

<Предыдущая   След.>

MiGG&Co. 
http://добавить-сайт.in.ua  http://посещаемость-сайта.com.ua  http://работа-для-девушек.kiev.ua