Призрачно все в этом мире бушующем, есть только миг за него и держись
Есть только миг между прошлым и будущим, именно он называется жизнь!

.............................................................................................................................. Л. Дербенев
 


НАША ПЕСНЯ


ФОТОСЕСИИ
 
 
КЛИПЫ 
 
 
ФОТОАЛЬБОМЫ 
 
 
КНИГИ 


МИР УВЛЕЧЕНИЙ


 
поиск по сайту
МЕНЮ
Заглавная
БИБЛИОТЕКА
ИССЛЕДОВАНИЯ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ФОТОАЛЬБОМЫ
ВИДЕО
ЭТО ПОЛЕЗНО ЗНАТЬ
КУЛИНАРИЯ
РУКОДЕЛИЕ
Любознательным
НА ДОСУГЕ
ФАЙЛЫ
Пишите
Виртуальный секретарь "Мои научные новости"
Библиотечный информационно-образовательный Портал
Мой дом

"Бібліофан" Дискусійний клуб

"Бібліотекарі усіх країн - об'єднуйтесь!
Посетителей
На сайте 115 гостей
Мазурок

МАЗУРОК БІСКВІТНИЙ
      150 г борошна, 100 г жиру, 100 г цукру, 3 яєць, 50 г ізюму, 50 г змелених горіхів, ваніль.
      В макітрі розтерти жир з цукром і яйцями, всипати борошно і все розтерти до білості. Цю масу накласти в тортівницю шаром Г/г сантиметра, посипати ізюмом, посіченими горіхами та 2–3 ст. ложками цукру-піску. Пекти в гарячій духовці (210–240°) протягом 45 хвилин. Ще гарячим мазурок покраяти і посипати цукром-пудрою з ваніллю,

МАЗУРОК 3 ТІСТА, ЩО БРОДИТЬ У ВОДІ
      Тісто: 500 г борошна, ЗО г дріжджів, 1/2 склянки молока, 250 г цукру, 150 г вершкового масла, 4 жовтки.
      Для посипання: 50 г цукру, 50 г посічених горіхів, 50 г ізюму.
      В посуд для тіста всипати борошно і зробити в ньому ямку. Влити в неї розведені в теплому молоці дріжджі, розтоплене вершкове масло і добре вибити ложкою. Цю масу викласти на салфетку, намочену в холодній воді, зав'язати її не щільно, щоб було місце для підходу тіста, і опустити на 2–3 години у відро з водою кімнатної температури. Коли тісто підійде, воно спливе. Тоді його треба викласти на посилану борошном дошку, додати розтерті з цукром жовтки і замісити, щоб тісто було пухке. Наповнити ним змащену жиром тортівницю, змастити яйцем, посипати цукром, посіченими горіхами, ізюмом. Пекти в гарячій духовці (210–240°) протягом 45 хвилин.

МАЗУРОК ДРІЖДЖОВИЙ 3 БІСКВІТОМ
      Тісто: 150 г борошна, 100 г вершкового масла або маргарину, 2 жовтки, 10 г дріжджів, 50 г цукру, 1 ст. ложка молока, на,кінець ножа солі.
Начинка: 200 г джему.
      Бісквіт: 100 г цукру. 100 г мелених горіхів, 5 яєць, І ст. ложка мелених білих сухарів.
      З борошна, жиру, жовтків, дріжджів, розведених у 1 ст. ложці молока, замісити круте тісто, розкачати і вистелити ним тортівницю так, щоб тісто трохи виступило на стінки, поколоти, зверху накласти джем і покрити його бісквітною масою. Пекти в гарячій духовці (200–220°) протягом 45 хвилин. Спечений мазурок посипати цукром-пудрою з ваніллю.
      Бісквітну масу приготувати так: з білків і цукру збити круту піну, додати жовтки, вимішати з меленими горіхами і сухарями.

МАЗУРОК ПІСОЧНИЙ 3 ГОРІХОВОЮ НАЧИНКОЮ
      Тісто; 200 г борошна, 1 ст. ложка цукру, 100 г вершкового масла, 1 жовток, 3 ст. ложки сметани, на кінець ножа солі.
Начинка; 500 а мелених горіхів (або мигдалю), 500 г цукру, 2 яєць, 1 лимон, 2–3 ст. ложки сметани.
Помадка; 100 г шоколаду, 50 г вершкового масла, 3–4 ст. ложки вершків.
      З борошна, цукру, масла, жовтка, сметани і солі замісити пісочне тісто, розкачати корж, покласти його в тортівницю, поколоти, накласти начинку і пекти в гарячій духовці (210–240") протягом 30 хвилин.
      Спечений мазурок покрити шоколадною помадкою і оздобити половинками горіхів.
      Начинку приготувати так: розтерти мелені горіхи з цукром і яйцями, щоб утворилася однорідна маса, додати лимонний сік, цедру або 2–3 ст. ложки сметани. Всю цю масу вимішати і накласти на корж.
      Помадку приготувати так: шоколад залити вершками, розігріти, додати масло, розтерти і полити мазурок.

МАЗУРОК-1РИС 3 КРЕМОМ
      Тісто: 500 г борошна, 250 г вершкового масла або маргарину, 200 г цукру, 1 жовток.
      Крем: 1/2 л вершків, 500 г цукру, 100 г вершкового масла, ваніль, 100 г посічених горіхів або мигдалю.
      З борошна, цукру, жиру і жовтка замісити пісочне тісто, покласти в тортівницю, поколоти і пекти в гарячій духовці (220–230°) протягом ЗО хвилин.       
      Крем приготувати так: вершки з цукром зварити на легкому вогні до густоти сметани, постійно помішуючи, щоб не пригоріли. Тоді зняти з вогню, охолодити, додати вершкове масло, ваніль і розтерти. Як маса почне гуснути, ще теплою вилити її на спечений мазурок, а зверху посипати посіченими горіхами або мигдалем.

МАЗУРОК ПІСОЧНИЙ 3 ГОРІХОВОЮ НАЧИНКОЮ І ШОКОЛАДНОЮ ПОМАДКОЮ
     Тісто: 250 г борошна, 150 г вершкового масла або маргарину, 1 жовток, 1 ст. ложка цукру,
     Начинка: 5 яєць, 100 г цукру, 100 г мелених горіхів, 50 г шоколаду,
     Помадка; 300 г цукру, 50 г шоколаду або 30 г какао, 1 ч. ложка вершкового масла, 1/2 склянки води, 1/2 ст, ложки оцту, ваніль.
     З борошна, цукру, масла і жовтка замісити пісочне тісто, накласти у тортівниию, поколоти, накласти начинку і пекти в гарячій духовці (210–240°) протягом 45 хвилин. Спечений мазурок полити шоколадною помадкою,
     Начинку приготувати так: з білків і цукру збити круту піну, вимішати з жовтками, меленими горіхами, тертим шоколадом, ваніллю.
     Помадку приготувати так: цукор залити гарячою водою, оцтом, накрити і варити. Коли капля сиропу, спадаючи з ложки, тягне за собою нитку, додати теплий шоколад або какао, зварене в 4 ложках води. Втирати з маслом, а коли почне гуснути, вилити на мазурок.

МАЗУРОК ШОКОЛАДНИЙ НА ВАФЛЯХ
     500 г цукру, 500 г мелених горіхів, 150 г шоколаду, 300 г вершкового масла, ваніль, 1 вафля, 1 ст. ложка оцту.
     З цукру, склянки гарячої води і оцту зварити густий сироп і, не знімаючи з плити, додати до нього мелені горіхи, тертий шоколад, вимішати і зняти з вогню. У ще теплу масу покласти вершкове мас1 ло і втирати, поки не загусне. Цю масу накласти на вафлю, посипати посіченими горіхами і винести на холод,

МАЗУРОК ШОКОЛАДНИЙ
     Тісто: 500 г борошна, 250 г вершкового масла або маргарину. 150 г цукру, 200 г шоколаду, 4 жовтки.
     Крем: 250 г горіхів, 250 г цукру, 1/2 склянки води, сік З 1 лимона, ваніль.
     Помадка: 100 г шоколаду, 50 г вершкового масла, 3–4' ст. ложки вершків.
     Розтерти масло з цукром, додаючи поступово по одному жовтку, розтоплений шоколад і під кінець всипати борошно. Замісити тісто і винести на дві години на холод. Тісто внести з холоду, поділити на дві частини і розкачати два коржі. Пекти їх на змащеному листі у гарячій духовці (210–240°) протягом 15–20 хвилин. Спечені коржі охолодити, перекласти приготовленим кремом і полити шоколадною помадкою.
     Крем приготувати так: з цукру і гарячої води зварити сироп, всипати мелені горіхи і дати Їм добре напаритись. Тоді розмішати, влити лимонний сік, всипати ваніль.
     Помадку приготувати так: шоколад розігріти з вершками, додати масло, розтерти і полити мазурок.


<Предыдущая   След.>

MiGG&Co. 
http://добавить-сайт.in.ua  http://посещаемость-сайта.com.ua  http://работа-для-девушек.kiev.ua