Призрачно все в этом мире бушующем, есть только миг за него и держись
Есть только миг между прошлым и будущим, именно он называется жизнь!

.............................................................................................................................. Л. Дербенев
 


НАША ПЕСНЯ


ФОТОСЕСИИ
 
 
КЛИПЫ 
 
 
ФОТОАЛЬБОМЫ 
 
 
КНИГИ 


МИР УВЛЕЧЕНИЙ


 
поиск по сайту
МЕНЮ
Заглавная
БИБЛИОТЕКА
ИССЛЕДОВАНИЯ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ФОТОАЛЬБОМЫ
ВИДЕО
ЭТО ПОЛЕЗНО ЗНАТЬ
КУЛИНАРИЯ
РУКОДЕЛИЕ
Любознательным
НА ДОСУГЕ
ФАЙЛЫ
Пишите
Виртуальный секретарь "Мои научные новости"
Библиотечный информационно-образовательный Портал
Мой дом

"Бібліофан" Дискусійний клуб

"Бібліотекарі усіх країн - об'єднуйтесь!
Посетителей
На сайте 205 гостей

Заглавная arrow ЭТО ПОЛЕЗНО ЗНАТЬ arrow Пригодится arrow Пригодится! arrow Лечебные свойства капусты

Лечебные свойства капусты
Это полезно знать - Пригодится!

Борщ та капустка — хата не пустка
У цій українській народній приказці мудро підкреслена роль капусти у харчуванні людини. Її можна їсти сиру, варити, тушкувати, квасити. Борщі, капусняки, пиріжки та вареники, голубці, смажена та тушкована капуста — основа української кухні. Це чудовий овоч, особливо якщо врахувати й те, що капуста мас лікувальні властивості.
     З давніх-давен капусту білоголову використовували для лікування хвороб печінки і селезінки, опіків, виразок, екзем. В останні роки наукова медицина звертає особливу увагу не цю рослину як на дійовий засіб лікування виразки шлунка.
     Крім білоголової, є чимало інших видів капусти; чорноголова, савинська, брюссельська, цвітна, броколі, кольрабі, листкова та декоративна. Всі вони містять вуглеводи, цукри, азотчі речовини, вітаміни, аскорбікову кислоту.
     Капуста — джерело мінеральних солей; калію, натрію,
кальцію, магнію, заліза, марганцю, мікроелементів, що входять до складу живого білка. Ще в глибоку давнину було помічено, що діти, які систематично їдять капусту, ростуть здоровими, сильними, стійкими до різних захворювань.
      При виразці шлунка п'ють двічі не день сік капусти — по 100 грамів натщесерце за півгодини до Іди, в обід і перед сном.
      При сильних головних болях прикладають листя капусти до голови, скронь, потилиці, обв'язують хустиною, змоченою в оцті. А якщо при цьому пити сік калини з соком картоплі у рівних  співвідношеннях, — біль зникає.
      Якщо ви обпеклися, прикладайте компреси із свіжої капусти.
      Від промивання соком капусти швидше загаюються рани, тріщини, порізи.      Наші мами і бабусі випікали хліб на капустяних листках. Діти з апетитом їли шкуринки такого хліба,  натерті часником. Тепер відомо, що така шкуринка багата на дестрихін — солодку речовину, що утворюється з крохмалю. А це сприяло нормалізації роботи кишкового тракту, запобігало захворюванню на гельментоз.
     Свіжа капуста (листки), вимочена у квасі червоних столових буряків, регулює кислотність шлункового сосу, виводить з організму шкідливі речовини, зокрема, холестерин — жироподібну речовину, що відкладається на стінках кровоносних судин та у м'язевій тканині серця, спричияючи серцеві захворювання.
     При запаленні підшлункової залози слід пити сік із серцевини качанів капусти та відвар лушпиння квосолі, чергуючи їх, — по 50 грамів до їди.
 См. также  Блюда из капусты

<Предыдущая   След.>

MiGG&Co. 
http://добавить-сайт.in.ua  http://посещаемость-сайта.com.ua  http://работа-для-девушек.kiev.ua