Призрачно все в этом мире бушующем, есть только миг за него и держись
Есть только миг между прошлым и будущим, именно он называется жизнь!

.............................................................................................................................. Л. Дербенев
 


НАША ПЕСНЯ


ФОТОСЕСИИ
 
 
КЛИПЫ 
 
 
ФОТОАЛЬБОМЫ 
 
 
КНИГИ 


МИР УВЛЕЧЕНИЙ


 
поиск по сайту
МЕНЮ
Заглавная
БИБЛИОТЕКА
ИССЛЕДОВАНИЯ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ФОТОАЛЬБОМЫ
ВИДЕО
ЭТО ПОЛЕЗНО ЗНАТЬ
КУЛИНАРИЯ
РУКОДЕЛИЕ
Любознательным
НА ДОСУГЕ
ФАЙЛЫ
Пишите
Виртуальный секретарь "Мои научные новости"
Библиотечный информационно-образовательный Портал
Мой дом

"Бібліофан" Дискусійний клуб

"Бібліотекарі усіх країн - об'єднуйтесь!
Посетителей
На сайте 268 гостей
Хрін ще й лікує
Это полезно знать - Новичку на заметку

Усі ЗНАЮТЬ, що хрін - то тільки сльози. Треш - плачеш і на городі як розростеться - теж хоч плач. Але давайте подивимося на цю рослину з і іншого боку - як а лікарську. Корені хрону містять глікозид, синігрин, фермент мірозин, жири, аскорбінову кислоту й інше. Хрін збуджує апетит, посилює виділення шлункового соку. Завдяки сечогінній дії допомагає при затримці сечі, каменях у сечовому міхурі, асциті, подагрі. Як  відхаркувальний засіб його призначають при кашлі. Настоянку хрону п'ють при малярії. Сік з цукром, хлібом чи медом вживають при тяжкому перебігу гастроентериту, але не більш як чайну ложку на день,, бо в більших дозах можна спричинити подразнення слизової оболонки шлунка 1 кишок та збудження нервової системи. Тому його не рекомендують при гастриті, ентероколіті, нефриті.

Есенцію з свіжого кореня використовують у гомеопатії, соком полощуть ротову порожнину і горло при ангіні, тонзиліті, коли болять зуби. Для цього готують настоянку: 20 г (1 столову ложку) натертого кореня заливають склянкою окропу, настоюють у закритій посудині протягом 30 хв., проціджують, її також закапують у вуха при запаленні та гнійних виділеннях.

При авітамінозі, схильності до кровотеч, виснажливій розумовій і фізичній праці вживають настоянку хрону на вині або пиві (чайна ложка тертого хрону на склянку вина чи пива) - по чайній ложці тричі на день протягом тривалого часу.

Успішно лікують настоянкою хропу вірусний гепатит, що супроводжується жовтяницею. Готують її так. 0,5 кг помитого 1 очищеного Хрону натирають на тертушці, одержану кашку заливають літром окропу, щільно накривають кришкою і настоюють 24 год. Потім настоянку зливають, відціджують і п'ють по 50 г тричі на день до їди. Або 1 кг тертого хрону заливають 3-4 л окропу і настоюють добу, вживають по півсклянки перед їдою 3 рази на день (настоянку трішечки підсолоджують цукром).

Настоянку коренів хрону застосовують як загоювальний засіб при гнійних ранах і виразках. Соком або настоянкою, змішаною із спиртом (горілкою), протирають обличчя при ластовинні.

З тертого хрону у мішечку або настоянки на оцті чи горілці роблять компреси при радикуліті та болях у попереку (компрес тримають менше години).

При септичних гінекологічних післяопераційних та лісляабортних ускладненнях призначають по чайній ложці тертого хрону під час їди тричі на день.

Для лікування неалергічної нежиті рекомендують "соус" із натертого на тертушці хрону, змішаного з соком 2-3 лимонів - по 0,5 чайної ложки двічі на день (після цього півгодини нічого не їсти і не пити). Протягом першого тижня вживання ліків буде викликати сильну сльозотечу. Згодом сльозотеча припиниться, як і нежить. Хрін має бути свіжий. "Соус" може зберігатися на холоді досить довго.
Листя хрону як знеболююче прикладають до наривів, для розсмоктування;
набряків.

Якщо два-три корінці покласти у питну воду, вона довго буде свіжою і матиме приємний смак. Коли вживати таку воду, з організму виводиться надлишок солі, розсмоктуються подагричну відкладення, зменшується біль, поліпшується  рухливість суглобів.

Хрін допомагає і при бронхіальній астмі: 150 г коренів вимивають холодною водою, пропускають через м'ясорубку, додають сік двох лимонів. Приймають по чайній ложці до сніданку. Дітям з 5 років дають по 0.5 чайної ложк:г. Вже через 2-3 дні стане легше, п'ють до повного одужання.

Кашку хрону разом з тертим яблуком (1:1) прикладають до поперека, суглобів рук і ніг, щоб зменшити біль.

Аби не плакать коли трете хрін, покладіть помите коріння до морозильної камері. Як тільки підмерзне - тріть, не буде ніяких сліз. Смакові якості зберігаються повністю.

Корені хрону викопують восени (у вересні-жовтні) або рано навесні, промивають і зберігають, як й інші коренеплоди.
 См. также Пряности и приправы

<Предыдущая   След.>

MiGG&Co. 
http://добавить-сайт.in.ua  http://посещаемость-сайта.com.ua  http://работа-для-девушек.kiev.ua