Призрачно все в этом мире бушующем, есть только миг за него и держись
Есть только миг между прошлым и будущим, именно он называется жизнь!

.............................................................................................................................. Л. Дербенев
 


НАША ПЕСНЯ


ФОТОСЕСИИ
 
 
КЛИПЫ 
 
 
ФОТОАЛЬБОМЫ 
 
 
КНИГИ 


МИР УВЛЕЧЕНИЙ


 
поиск по сайту
МЕНЮ
Заглавная
БИБЛИОТЕКА
ИССЛЕДОВАНИЯ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ФОТОАЛЬБОМЫ
ВИДЕО
ЭТО ПОЛЕЗНО ЗНАТЬ
КУЛИНАРИЯ
РУКОДЕЛИЕ
Любознательным
НА ДОСУГЕ
ФАЙЛЫ
Пишите
Виртуальный секретарь "Мои научные новости"
Библиотечный информационно-образовательный Портал
Мой дом

"Бібліофан" Дискусійний клуб

"Бібліотекарі усіх країн - об'єднуйтесь!
Посетителей
На сайте 277 гостей
ОБЛІПИХА
Это полезно знать - Новичку на заметку

Ягоди обліпихи - кращий природний вітаміноносій. Вони дозрівають восени (у вересні- жовтні). Дуже корисно саме • цей час вдосталь попити соку цих ягід. А оскільки він дуже концентрований, його розводять кип'яченою водою і додають мед (один з оздоровчих рецептів: на 3 склянки соку - 50 грамів меду, склянку кип'яченої води, півсклянки настою м'яти; все змішати і зберігати в холодному місці). Водний настій ягід допомагає при захворюваннях шлунково-кишкового тракту (особливо при зниженій кислотності).
В оплодні (біляпліднику), в ягодах і насінні міститься багато олії - дуже цінного компонента ягід, відомий ранозаживлюючими властивостями.

Олію можна добути в домашніх умовах. Ягоди перебрати, помити, останній раз - охолодженою кип'яченою водою, просушити на рушнику, а потім давити в емальованому посуді дерев'яною ложкою в чотири прийоми. Сік віджимати через марлю (з кілограма ягід виходить 600 грамів соку). Якщо посуд із соком лишити на добу в кімнаті, то наступного дня верхній шар буде світлішого кольору - це олія, яку виділила м'якоть. Ота масляна плівка ніби закупорює або і консервує сік, його можна зберігати кілька місяців.
Для приготування олії використовують зерна й біляплідники, що лишились після віджимання. Спочатку їх просушують на повітрі, потім у відкритій духовці на невеликому вогні. Коли зерна стануть крихкі під пальцями (а кольору - темно-коричневого), Їх розмелюють (можна в кавомолці), а порошок (з кілограма ягід його виходить приблизно 50  грамів) заливають трьома чаcтинами маслинової, кукурудзяної чи простерилізованої на водяній бані соняшникової олії (звичайно, нерафінованої). Користуватись треба тільки керамічним або скляним посудом і тримати його в темному місці. Суміш витримати три тижні, часто перемішуючи, а потім злити. Це й є обліпихова олія. В суміш, яка лишилася, можна додати ще олії і ще настоювати, але вона вже буде другого сорту і придатніша для зовнішнього застосування - змазування тріщин, пом'якшення шкіри.

Приймання обліпихової олії внутрішньо дуже корисне ослабленим хворим (по чайній ложці 2-3 рази в день за 15- 20 хвилин до їди). Воно заважає розвитку атеросклерозу: помітні позитивні зрушення в гемодинаміці, знижується рівень холестерину в крові. Спостерігались випадки, коли при коронарній хворобі серця зникали приступи стенокардії, зменшувалися вегетосудинні розлади, нормалізувався артеріальний тиск.

Цілющі властивості обліпихової олії обумовлюються біологічно активними компонентами в ній.

См. также  Облепиховое масло

<Предыдущая   След.>

MiGG&Co. 
http://добавить-сайт.in.ua  http://посещаемость-сайта.com.ua  http://работа-для-девушек.kiev.ua