Призрачно все в этом мире бушующем, есть только миг за него и держись
Есть только миг между прошлым и будущим, именно он называется жизнь!

.............................................................................................................................. Л. Дербенев
 


НАША ПЕСНЯ


ФОТОСЕСИИ
 
 
КЛИПЫ 
 
 
ФОТОАЛЬБОМЫ 
 
 
КНИГИ 


МИР УВЛЕЧЕНИЙ


 
поиск по сайту
МЕНЮ
Заглавная
БИБЛИОТЕКА
ИССЛЕДОВАНИЯ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ФОТОАЛЬБОМЫ
ВИДЕО
ЭТО ПОЛЕЗНО ЗНАТЬ
КУЛИНАРИЯ
РУКОДЕЛИЕ
Любознательным
НА ДОСУГЕ
ФАЙЛЫ
Пишите
Виртуальный секретарь "Мои научные новости"
Библиотечный информационно-образовательный Портал
Мой дом

"Бібліофан" Дискусійний клуб

"Бібліотекарі усіх країн - об'єднуйтесь!
Посетителей
На сайте 100 гостей

Заглавная arrow КУЛИНАРИЯ arrow Вкусные дополнения к блюдам arrow Готуймо приправи власноруч.

Готуймо приправи власноруч.
КУЛИНАРИЯ - Вкусные дополнения к блюдам

      Як буденний, так і святковий стіл важко уявити без різноманітний приправ. Українці з давніх-давен шанували природні прянощі, вміли вдало підібрати спеції до будь-якої страви, а також приготувати оригінальні приправи. На жаль, чимало рецептів було втрачено, але деякі дійшли до наших днів.
      До приправ у сучасній кухні ми відносимо різноманітні соуси, майонез, хрін, гірчицю, аджику тощо. Безперечно, все це можна придбати у магазинах — асортимент продукції задовольнить найвибагливішого покупця, але дуже часто виробники задля економії та подовження терміну реалізації додають до приправ барвники, консерванти та штучні ароматизатори. Тож повірте: куди корисніше та смачніше приготувати приправи власноруч!

Соус польский.
      В 100 г разогретого сливочного масла положите два мелко нарезанных крутых яйца, измельченную зелень.  Добавьте лимонный сок, посолите по вкусу и перемешайте.

Приправа из хрена
      Хрен почистите, вымойте натрите на терке или пропустите через мясорубку.
     На 1 кг возьмите 4 г уксуса (или лимонном кислоты), 800 г остуженной кипяченой воды, 80 г. сахарного песка, 40 г соли. Все это перемешайте готовую массу разложите по небольшим баночкам (по 500 г) и закупорьте.

ТАКИЙ РІЗНИЙ ХРІН
      Для присмаку найчастіше використовують корінь хрону, менше — його ніжне молоде світло-зелене листя. Їх вживають тільки сирими, додають до салатів, супів, бутербродів, а також коли консервують огірки і помідори як кріп.
      Корінь перед вживанням готують і різному Свіжий натертий хрін без будь-яких подальших приготувань можна подавати до мяса і копченостей. Його заправляють сіллю і цукром, 1 чи 2 ч. ложками лимонного соку і заливають 2%-вим розчином оцту чи сметаною, а найчастіше — буряковим соком. Гостроту можна .зменшити, додаючи сметану і протерті яблука.
      Суміш хрону зі сметаною чи яблуками, з водою чи вином є смачною приправою до риби, особливо до коропа, тріски, вугра і лосося.

ЦИБУЛЯ У СТРАВАХ
      Гостру додають у смаженому вигляді до м'ясних та рибних перших і других страв. Для салатів краще використовувати овочі солодких сортів, бо вони значно соковитіші.
      Якщо потрібно розморозити цибулю, її на 3 год. кладуть у холодну воду. Можна споживати і замерзлу цибулю — смакові якості її зберігаються.
 
ЯБЛУЧНИЙ МАЙОНЕЗ
      300 г яблук, 0,5 ч. ложки сушеної м'яти, 1, склянка білого вина, 1 ч. ложка свіжого натертого хрону, 125 г майонезу, перець, гірчиця, цукор та сіль.
      Яблука очистити і видалити серцевину, Зварити у закритому посуді, додавши вино та м'яту. Потім м'яту прибрати, а яблука перетерти через сито і змішати із хроном. В охолоду суміш додати майонез і присмачити його перцем, гірчицею, цукром та сіллю.

Цедра — приправа
     Ни в коем случае не выбрасывайте корки апельсинов, мандаринов, лимонов. Лучше сушите их и складывайте в банку. Залейте сухие корки водой и вымачивайте их трое суток, меняя воду 2-3 раза проварите корки 10—15 мин., воду слейте (она будет горьковатой). Отваренные корки пропустите через мясорубку. На порлученную массу добавьте по весу такое же количество сахара, воду (столько, как на сироп при варке варенья) и варите на малом огне. как варенье, или, скорее повидло. Фасуйте горячим, а когда остынет (при открытых банках, сверху можно присыпать сахаром, Вот вам и ароматная приправа во все кондитерские изделия — в печенья. торты.

Лютениця.
      Болгарську гостру приправу лютеницю готують із свіжого червоного солодкого перцю і стиглих червоних помідорів з додаванням червоного  гіркого перцю, цукру, солі і соняшникової' олії.
     Продукти: солодкий перець — 5 кг, помідори — 1,5 кг, мелений червоний гіркий перець — 7—8 г. часник — 3—4 зубочки, 2  столові ложки посічених   листків селеои, соняшникової олії — 135 г,  по столовій ложці цукру і солі.
     Стиглий м'ясистий  солодкий перець миють, видаляють плодоніжки і насіння ріжуть на шматочки. Порізаний перець кладуть в окріп варять до розм'якшення протирають крізь сито.  Помідори пропускають через соковижималку, отримують сік Часник і зелень дрібно  січуть. Пюре з помідорів і перця змішують, уварюють до загустіння, додають сіль цукор, гострий перець, часник,  зелень, соняшникову олію. Розливають гарячу суміш у підготовлені банки стерилізують: банки місткістю 0.5 л — 20 хвилин, 1 л — 25—30 хвилин від початику кипіння води. Закатують.
См. также Приправы

<Предыдущая   След.>

MiGG&Co. 
http://добавить-сайт.in.ua  http://посещаемость-сайта.com.ua  http://работа-для-девушек.kiev.ua