Призрачно все в этом мире бушующем, есть только миг за него и держись
Есть только миг между прошлым и будущим, именно он называется жизнь!

.............................................................................................................................. Л. Дербенев
 


НАША ПЕСНЯ


ФОТОСЕСИИ
 
 
КЛИПЫ 
 
 
ФОТОАЛЬБОМЫ 
 
 
КНИГИ 


МИР УВЛЕЧЕНИЙ


 
поиск по сайту
МЕНЮ
Заглавная
БИБЛИОТЕКА
ИССЛЕДОВАНИЯ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ФОТОАЛЬБОМЫ
ВИДЕО
ЭТО ПОЛЕЗНО ЗНАТЬ
КУЛИНАРИЯ
РУКОДЕЛИЕ
Любознательным
НА ДОСУГЕ
ФАЙЛЫ
Пишите
Виртуальный секретарь "Мои научные новости"
Библиотечный информационно-образовательный Портал
Мой дом

"Бібліофан" Дискусійний клуб

"Бібліотекарі усіх країн - об'єднуйтесь!
Посетителей
На сайте 228 гостей
Лечебные напитки
Это полезно знать - Сам себе лекарь

Чайний бальзам — це суміш чаю з лікарськими травами. Він застосовується при різних захворюваннях і як профілактичний засіб. Суха подрібнена трава додається до сухого чаю.
Наприклад, для профілактики простудних захворювань на 250 грамів чаю беруть дві столові ложки м'яти, дві сто¬лові ложки звіробою, одну столову ложку чебрецю та одну ложку столову кореня валеріани. Вага всієї суміші приблизно 250 грамів.
Чай і трави ретельно перемішують і пересипають у скляну банку, щільно закриту скляною кришкою чи фольгою фольгою (пластмасовим посудом і пластмасовими кришками користуватися не радимо).
Заварюють чайний бальзам, як звичайний чай. У теплий СУХИЙ чайник, фарфоровий чи емальований, засипають чайну суміш з розрахунку два грами на одну склянку окропу (приблизно чайна ложка з гіркою). Заливать окропом (вода повинна закипіти "білим джерелом") Чайнік накривають рушником або серветкою. Через вісім-десять хвилин бальзам готовий.
Заварку можна використовувати двічі. Окріп доливають відразу ж, як спорожниться чайник. Перед цим додають ще суміші чайного бальзаму. Доза його уже вдвічі менша.
 Пити чайний бальзам найкраще у чистому вигляді чи вприкуску з цукром. Цукор, доданий у напій, погіршує його смак.
Можна пити чайний бальзам також із молоком. Це дуже корисний напій.

Суничній чай
      Якщо до висушених плодів та листя суниці, взятих порівну, додати звичайної заварки чаю, ви отримаєте ароматний надзвичайний напій

Чай із горобиною
      До 10 ч. ложок висушених плодів додайте 3 ст. ложки подрібнених сухих квіток горобини звичайної, 1 ст. ложку материнки та 1 ст. ложку м'яти перцевої або меліси.
      Усі компоненти ретельно перемішайте. Цієї суміші візьміть 1 ч. ложку на 1 склянку окропу і заваріть як чай. Такий напій більше належить до жіночих. Пити його можна впродовж місяця, а потім зробити перерву.

Чай із суміші рослин
      До 200 г плодів шипшини, 200 г горобини звичайної, 100 г плодів смородини чорної додати 100г листя суниць лісових.. 2 ст. ложки цієї суміші залити 0,5л окропу, настояти 10 хв. Пити як вітамінний смачний і корисний чай, особливо у весняний період, коли організм ослаблений і збіднений на вітаміни.

Чай із чебрецем •
      Узяти порівну сухе листя та квітки чебрецю, брусниці та листя хамеріону вузьколистого. 1 ч. ложку суміші заварити 1 склянкою окропу, настояти 15 хв. Пити підсолодженим. Такий чай додає сил чоловікам, покращує функцію сечостатевої системи.

Чай із ліщини звичайної
      1 ч. ложку сухої подрібненої сировини заварити 1 склянкою окропу, додати за смаком цукор або мед (ліщина — лісовий горіх — фундук). Такий чай потрібно вживати при варикозному розширенні вен. капілярних геморогіях, сечокам'яних хворобах, а для чоловіків — при запаленні передміхурової залози (простатит).

Заспокійливий чай. Його слід пити свіжозавареним, тому рекомендують готувати прямо в чашці.
Пучечок (пучку) ромашки, стільки ж подорожнике, а також меліси залийте склянкою кип'ятку. Через 10-15 хвилин напій готовий. Додайте до настою чайну ложку меду.

Для лікування гіпотонії: Настій цмину піскового - 1 ст. ложку подрібненої сировини залити 1 склянкою окропу, настояти 1 год. Пити по 1-2 ст. ложки тричі на день за 30 хв. до їди.

Ліки з лимонів: плодів ретельно помити, видалити насіння і плодоніжки, пропустити крізь м’ясорубку і покласти в трилітрову банку. Додати 1 л холодної перевареної або дистильованої води і 500 г рідкого меду.

ГРУДНИЙ ЧАЙ
      Це - напій, виготовлений з лікарських рослин, має відхаркувальні властивості і застосовується пря захворюваннях верхніх дихальних шляхів.
     Грудний чай N 1: столову  ложку суміші кореня алтеї лікарської, листя підбілу звичайного, трави материнки звичайної взятих у співвідношенні 2:2:1, заварюють двома склянками окропу, настоюють 20 хвилин, проціджують і пють теплим по півсклянки кожні 3 години
     Грудний чай № 2 столову ложку суміші кореня солодки голої і алтеї лікарської, плодів фенхелю звичайного ' або крону запашного, взятих у співвідношенні 2:2:2, заварюють двома склянками окропу, настоюють 20 хвилин проціджують і пють по чверті склянки через кожні 3 години.

См. также Приготовление напитков

<Предыдущая   След.>

MiGG&Co. 
http://добавить-сайт.in.ua  http://посещаемость-сайта.com.ua  http://работа-для-девушек.kiev.ua