Призрачно все в этом мире бушующем, есть только миг за него и держись
Есть только миг между прошлым и будущим, именно он называется жизнь!

.............................................................................................................................. Л. Дербенев
 


НАША ПЕСНЯ


ФОТОСЕСИИ
 
 
КЛИПЫ 
 
 
ФОТОАЛЬБОМЫ 
 
 
КНИГИ 


МИР УВЛЕЧЕНИЙ


 
поиск по сайту
МЕНЮ
Заглавная
БИБЛИОТЕКА
ИССЛЕДОВАНИЯ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ФОТОАЛЬБОМЫ
ВИДЕО
ЭТО ПОЛЕЗНО ЗНАТЬ
КУЛИНАРИЯ
РУКОДЕЛИЕ
Любознательным
НА ДОСУГЕ
ФАЙЛЫ
Пишите
Виртуальный секретарь "Мои научные новости"
Библиотечный информационно-образовательный Портал
Мой дом

"Бібліофан" Дискусійний клуб

"Бібліотекарі усіх країн - об'єднуйтесь!
Посетителей
На сайте 221 гостей

Заглавная arrow КУЛИНАРИЯ arrow Праздничное застолье arrow Праздничное застолье

Праздничное застолье
КУЛИНАРИЯ - Праздничное застолье

Лукошко с пирожками
     Каждая хозяйка умеет печь пирожки и имеет свой «фирменный» рецепт. А как вы подаете их на стол — на блюде, в вазе? А если пирожками наполнить лукошко? Посмотрите, как оно украсит ваш стол! «Сплести» его можно из заварного теста, которое готовится, как для пирожных «шу». Возьмите кастрюлю, или сотейник, или другую емкость, размеры которой подходят для размеров лукошка. Оберните дно и стенки пергаментом и на него выпустите тесто (из кондитерского мешка с насадкой). Наносится несколько вертикальных полосок, затем — горизонтальные. Дно покрывается сплошными полосками в два слоя. Как вы «сплетете» свое лукошко, зависит во многом от вашей фантазии. Выпекать лукошко надо при 100° в течение часа. Готовое лукошко снять кастрюли, освободить от бумаги и уложить на него пирожки.

            Рулет, фарширований печінкою
      Великий шматок яловичини розрізуємо впоперек волокон, відбиваємо до 1 см завтовшки,  посипаємо сіллю, перцем. Готуємо фарш; зварену печінку пропускаємо через м'ясорубку разом з намоченою у молоці та віджатою булкою, додаємо сало і смажену цибулю, сіль, перець, сирі яйця. Фарш добре вимішуємо, вливаючи молоко.
      На шматки відбитого м'яса викладаємо фарш, загортаємо у вигляді рулета. Зав'язуємо товстими нитками і ставимо у гарячу духовку. Тримаємо до утворення рум'яної шкуринки. Потім обережно виймаємо, кладемо у сотейник, вливаємо трохи бульйону, білого вина і посипаємо смаженою цибулею. Знову ставимо в духовку і тушкуємо з півгодини. Коли охолоне, знімаємо нитки, нарізуємо і викладаємо на тарілку.
      До соусу, в якому тушкувався рулет, додаємо сметану і поливаємо страву. Прикрашаємо  зеленню петрушки.
      На 1 кг яловичини - 1 кг печінки, 50 г сала, п'ять   цибулин,   півсклянки білого вина, маленьку булочку, 4 яєць, 100 г сметани, сіль, перець за смаком.

                Вітамінний салат
      Свіжу капусту, цибулю, моркву дрібно січуть, перемішують, додаючи цукор і сіль.       Заправляють майонезом, викладають на тарілку, прикрашають зеленню петрушки, зеленою цибулею.

                Яблука з начинкою
      Яблука миють та чистять, розрізають на половинки. Тоді обережно виймають серцевину і у виїмку кладуть сливове або яблучне повидло. Фаршировані яблука укладають на змащену вершковим маслом сковороду і печуть у духовці хвилин 15.
      Виймають, і коли трохи охолонуть, на кожне яблуко кладуть по ложці збитих з цукром білків. Знов ставлять у духовку. Коли за кілька хвилин шкуринка підсохне, подають до столу.
     
              Бутерброди
     1.  Розтерти в ступці чотири-п'ять зубчиків часнику з сіллю. Додати п'ять ложок олії. Викласти суміш у миску, додати 250 г сиру і дрібку червоного перцю, полити сметаною (2-3 ложки), все добре перемішати і змастити хліб.
      2. Сто грамів грецьких горіхів перетерти в ступці з трьома зубчиками часнику. Посолити, додати 100 г олії й мішати до утворення соусу.
      3. 100 г бринзи розтерти з маслом (60 г) і ложечкою томату до утворення пастоподібної маси. Додати кілька крапель соку цибулі, розтертий зубчик часнику і змастити хліб (без масла), зверху можна посипати товчений кмин і дрібно нарізану зелень петрушки.

              Паштет з м'ясних обрізків
      Бульйон довести до кипіння і покласти в нього обрізки м'яса і печінку. Зняти піну, посолити і відварити до готовності. У киплячий бульйон покласти корінь петрушки, селеру, моркву, картоплю. Варені овочі пропустити крізь м'ясорубку. Додати 2-3 ложки Сухарів, гірчицю, томат-пасту, інші приправи, наприкінці майонез і протерте м'ясо.
      Готовий паштет прикрасити кружальцями огірка, яєць.
      300-400 г м'яса, 200 г печінки, корінь петрушки, морква, 1 картоплини, білі сухарі, 3 ложки масла, червоний і чорний перець, ложка томату-пюре, сіль, гірчиця, склянка бульйону (чи підсоленої води), 3 ложки майонезу.

              Салат з червоної капусти
       Тоненько нашаткувати червону капусту, яблука та хрін натерти на крупній тертці,  збризнути лимонним соком або фруктовим оцтом.
       Розчинити в невеликій кількості води сіль, цукор, червоний перець. Добре розмішати, влити ложку вина, додати чорний перець, заправити капусту і яблука.
       Салат розділити на порції і кожну посипати товченими горіхами.
       На одну капустину середньої величини - 2 яблука, корінь хріну, 2 ложки товчених горіхів, 2 ложки оцту (або сік половинки лимона), ложку міцного вина, по дрібці солі, перцю, цукру.

              Картопляні "пальчики"
       Відварити картоплю і потовкти. Додати збиті яйця, крохмаль, дрібно нарізану зелень петрушки, перець. Добре все перемішати і з одержаної маси сформувати валики завтовшки 1,5-2 см. і довжиною 12-15см. Обсмажити з жиром до утворення рум'яної шкірочки.
      Подавати до столу з підливою.
      Підлива: сливи "угорка" відділити від кісточок, покласти в каструльку, залити водою так, щоб тільки трохи вкрилась, зварити, розтерти, додати вершкове масло, трохи солі, цукру, меленого чорного перцю.
      Для пальчиків: 1 кг картоплі - яйце, З ложки жиру, 2,5 ложки крохмалю, ложка дрібно нарізаної зелені.

           Картопляний рулет
      Приготувати картопляне пюре. Для фаршу нарізати овочі і тушкувати до готовності. Зняти з вогню, додати сіль, сире яйце, розмішати. Розкачати пюре тонким шаром (до 2 см) на вологій серветці, на середину покласти фарш. Краї з'єднати (за допомогою серветки), надати форму рулета, який покласти на змащене деко швом донизу. Змастити яйцем чи сметаною, посипати сухарями, збризнути маслом, проколоти в кількох місцях і поставити в духовку на 25-30 хвилин, щоб підрум'янився.
      Готовий рулет розрізати на порції, викласти на блюдо і полити розтопленим маслом. Можна подати грибний соус.
      Цей самий рулет іще можна фарширувати м'ясом із цибулею і яйцями, а також рисом з грибами і цибулею.
      Для пюре: 1 кг картоплі, 2 яйця, З невеличкі цибулини, склянка молока, З ложки масла.
      Для фаршу: 250 г капусти, 2 моркви, петрушка, 2 великі цибулини, 100 г вершкового масла, перець, сіль, зелень.


<Предыдущая   След.>

MiGG&Co. 
http://добавить-сайт.in.ua  http://посещаемость-сайта.com.ua  http://работа-для-девушек.kiev.ua